Novi zeleni proizvodi

Bez autora
Apr 20 2011

Novi proizvodi na tržištu koji će nositi žig “Zdrava hrana – zelena jabuka” i “Green choice” su šaran iz Ribarskog gazdinstva “Ečka” u Lukinom Selu i čokolada “Daria” iz “Swisslion-a”. Šaran iz “Ečke” spada u posne ribe i ima duplo manje masti nego što je to evropskim standardima propisano. Ečki šaran je vrlo tražen, jer nije utovljena i masna riba. To se postiže tako što se riba hrani na prirodan način, a samo se malo dopunjava gotovom hranom.“Ečka” je uspela da se vrati na evropsko tržište, pa se riba od 2008. godine izvozi u Austriju, Nemačku i Holandiju. Čokolada “Daria” koju “Swisslion” plasira na tržište sadrži 70 posto kakaa i koru od pomorandže koja joj daje poseban ukus. “Swisslion” tehnologija je garancija vrhunskog kvaliteta i podrazumeva kontrolu sirovina. Njihovi proizvodi mogu se naći u zemljama regiona, u EU, SAD i u Australiji.

Novi zeleni proizvodiNovi proizvodi na tržištu koji će nositi žig “Zdrava hrana – zelena jabuka” i “Green choice” su šaran iz Ribarskog gazdinstva “Ečka” u Lukinom Selu i čokolada “Daria” iz “Swisslion-a”.

Šaran iz “Ečke” spada u posne ribe i ima duplo manje masti nego što je to evropskim standardima propisano. Ečki šaran je vrlo tražen, jer nije utovljena i masna riba. To se postiže tako što se riba hrani na prirodan način, a samo se malo dopunjava gotovom hranom.“Ečka” je uspela da se vrati na evropsko tržište, pa se riba od 2008. godine izvozi u Austriju, Nemačku i Holandiju.

Čokolada “Daria” koju “Swisslion”  plasira na tržište sadrži 70 posto kakaa i koru od pomorandže koja joj daje poseban ukus. “Swisslion” tehnologija je garancija vrhunskog kvaliteta i podrazumeva kontrolu sirovina. Njihovi proizvodi  mogu se naći u zemljama regiona, u EU, SAD i u Australiji.

Potrošnja ribe kao prehrambene namirnice u Srbiji iznosi pet do sedam kilograma po stanovniku, što je i dalje vrlo skromno. U drugim zemljama ta potrošnja je višestruko uvećana, a u primorskim zemljama ona je i deset puta veća.

U Srbiji postoji oko 10.000 hektara pod ribnjacima i iz njih se godišnje izvuče do 8.000 tona ribe. Cilj je da se u sledećih pet godina površine pod ribnjacima povećaju bar na 15.000 hektara, a da se potrošnja u Srbiji uveća. Riba koja se proizvodi u našim ribnjacima je vrlo kvalitetna i tražena na evropskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik